Jezzz Blogg

Jezzz Blogg

blabla om bloggen

blablabla

Husläkaren 9/5

AllmäntPosted by www.jezzz.se 11 May, 2014 17:25

Förmiddaggen den 9e: Sjukgymnasten. Fick händerna korrigerade litegrann. Dock ligger benen hekmskt knäppt och stelt låst och det e nu båda händernas Huvudben+Lilla mångkantiga ben som tydligen bråkar med varann och då de inte vill ligga som de ska ihop... så hoppar de ur led.
Min sj.gymnast har sett mkt, men hon har inte sett dessa ben strula såhär... det brukar va andra handlovsben..inte dessa.
Hursom... hon kunde få rätt på flera andra ben i händerna... och lite även ovanstående också. Dock gled de fel sen på sen-natten/morgonen... Men det visste jag de skulle göra.

Då kanske ni tänker: Varför rätta till dom då?

Jo... jag får mjukdelsskador av att de lligger fel. Nerverna dras o slits occh jag får rejält sämre känsel och på handryggarna va det nästan helt domnat. Senor slits också, drar o krampar med sendrag.
Det är viktigt att mjukdelarna får paus från slitaget. Jag har ju även polyeuropati, så nerverna är redan extra känsliga för påfrestningar... skadas lättare.
Dessutom hamnade många av benen mer rätt än de va... och det e inte alla ben som så snabbt glider fel igen.
Visst, vissa glider sekunden efter de rättats till, andra många timmar efter... men vissa tar faktiskt en vecka, 10 dar innan de hamnar fel igen. Så det blir ändå en paus för vävnaderna därkring.

Ska tillbax imorrn, måndag (12 maj) för o kolla upp vad som flyttat sig igen osv.

Ja, sen va det husläkaren på eftermiddagen.
Vi satt 70min och pratade igenom min lista och konstaterade ditten o datten och remisser skickades lite hit o dit.
Har inte fått nån kallelse till MRT rygg än, men den borde komma snart...
En remiss som skickats förra ggn, hade skickats tillbax pga att jag har EDS. Första ggn de nämnt det som orsak... hmm.. Jaja, rekomenderades till Danderyd istället.


Jag fick den dagen även en kallelse till ortopedmottagningen på... Ja nu e det snurrigt... Jag kör snurret för er:

Hurläkaren skickade en remiss till ortopeden på SÖS eftersom de på Handens sjukhus inte ger en möjlighet till varaktig kontakt. Men SÖS skickade åter remissen med hänvisning till Handens Sjukhus istället.
Så... jag va hos ortopeden på Handens sjukhus... som bedömde att jag va för komplicerat fall för dom...och skickade därför remiss till ortopeden på .... .... SÖS!
I brevlådan här hemma får jag sen ett brev... med en kallelse till ortopedmottagningen på Karolinska Sjukhuset i Solna!
What????
Troligen har då Sös nekat även Handens sjukhus ortoped remiss...och hänvisat till annat ställe... som blev KS solna.

Så dit ska jag den 28 maj.
Och läkaren jag ska träffa där, är tydligen en höjdare... "Professor P.W, sektionschef Artrosplastiksektionen, ortopedmottagningen KS Solna" så jag hoppas det blir bra.

Min hud blir mer o mer (vad jag kallar) EDS:ig. Mjukare o lenare... men även mer känslig för div saker... dessutom går den sönder lättare... och Micro-blåmärken får jag av att ta av plåstertejp... Sår tar även mkt längre tid att läka nu.
Jag har även haft område med plötsligt uttorkad hud som spruckit och t.om fått blödande sprickor. Mindre kul när det va på högersidan av hakan...
Har även fått acne vid 34 års ålder, främst på ryggen men även bröstkorg och lite i ansiktet. Får rec.belagd kräm för det...

Artrosen i händerna fortsätter utvecklas också. Tyvärr. Knutorna på PIP-lederna blir allt större och huden stramar över DIP-lederna nu också... samt att smärtan e betydlig i fingerleder och även knogarna nu.

Nervpåverkan ökar också...
Mandibularnerverna som går längs underkäken blir värre o värre. Jag har konastant lite "tandläkarbedövnings-känsla" och säkert 5-10ggr om dagen blir det väldigt kraftigt bedövat. Biter mig mkt i kinden pga att jag inte har känsel nog...
Har inte fått nåt besked om jag blev godkäns förtur till bettfysiologen eller ej...

Ländryggen e fortsatt känsel-störd, nacken har ännu ett ställe där jag inte ens känner nålstick eller sprutor.
Händer och fötter, samt underben och utsidan av underarmarna är även de nervpåverkade.

Occipitalis nerverna/grenen strular o ger huvudvärk. Husläkaren funderar på vilken neurolog som kan tänkas diagnosticera/bekräfta occipitalisneuralgi....

Ja, det e mkt. Men jag fortsätter kämpa, ger inte upp såklart.
Regn idag ute, men när det bjuds på finväder försöker vi hitta på nåt.
Dock väldigt anpassat...
även det blir ändrat o förbättrat när väl rullen kommer :)
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.