Jezzz Blogg

Jezzz Blogg

blabla om bloggen

blablabla

15 år sen..

AllmäntPosted by www.jezzz.se 01 May, 2014 19:52

För 15 år sen igår tjuvtestades studentmössan vid valborg.
15 år sen... Att det gått så lång tid...

Och allt som hänt sen dess!

Livet har verkligen ändrats... och då syftar jag inte bara på vad denna bloggen mest handlar om.. Nä, jag menar såklart annat med.

Studenten i skåne... och jag bor nu utanför Stockholm i en 3a på våning 8 med 2 goa katter, en drös fiskar och en helt otrooooligt fantastisk älskvärd fästman/sambo.

Från 19åringen med prestationskrav har jag istället en helt annan självsäkerhet, gränssättande och medvetenhet som ger mig en inre harmoni som jag inte ens kunde föreställa mig då.

Tänk vad otrooooligt mkt mer erfaren man blivit på dessa 15 år... och ja, faktiskt ett snäpp visare hehe.

Vad som var viktigt då känns idag lite som en fis i rymden (nåja, vissa saker från då känns lika viktiga än men det mesta gör inte det)

Jag får påminna mig konkret ibland om att tiden går. Och ta nu detta inte på nåt knäppt sätt... men det är faktiskt så...
Jag har inga barn (än) att se hur tiden går på.
Och faktiskt... (detta som nog kan missuppfattas och som jag menar att ja... det känns såhär faktiskt)... Jag har inte så mkt bevis fysiskt utseendemässigt heller.
Jag menar... folk som inte känner mig tror att jag ännu är 18-25.
Att titta i spegeln säger inte mkt... inte rynkor, inte slappare hud på händerna eller halsen.. Jag har för katten ännu finnar som en tonåring (mer än då faktiskt).

Dessutom.. så råkar min älskling också se yngre ut än han är...
och inte ens mina föräldrar (trots att jag är ny-muterad EDS:are o ingen av de visar minsta tecken) eller syskon ser ut att va i åldern de är. (hmm.. ok, yngsta bror ser ut att va under 30... eftersom han ÄR under 30 några månader till och numera har skägg som man inte ens kan få vid 18...)
Mina föräldrar blir 60 om inte ens 2 år... men ser mer ut som de flesta gör vid 45-50 (särskillt i ansiktet ser båda väldigt unga ut. Inte många rynkor osv)

Jag kollar ibland på klasskamraternas bilder på Facebook... alltså samma klasskamrater jag tog studenten med...
Först DÅ fattar jag.
Fattar att man nog inte brukar "ha kvar" sin ungdom såhär länge utseendemässigt.

Jag menr INTE detta som nåt "ååh, jag e sååå ung i utseendet! Hahaaaa, pilutta deeeej!" Nä, verkligen inte.
Men jag känner att man nog kan hänga med lite bättre om man ser förändringen även i sin närmaste omgivning o sig själv.
Att KÄNNA åldrandet och tiden som går e en sak... där har jag ju säkert kommit bra mkt längre än många... tex märker jag att min hud (trots dess släta yta och lenhet..) ändras tydligt i hållbarhet. Ni vet så som väldigt gamla människors hud beter sig... med skörhet, blåmärken, självsprickor och längre o svårare läktid... Där märker jag extrem skillnad bara sista året att jag ändrats/åldrats... men till skillnad från gamla människors hy som ju är slapp o rynkig.. är min slät. Men skörheten ökar.
Häromdagen märkte jag hur den (enda) plåstertejp jag tål, även den drog av en minimalt lager hud på vissa ställen nu. Inte så det e jättetydligt.... emn som man skrapar mot nåt och det först dagen efter blir ett rött märke där.
Jag har även områden (små) som huden börjat spricka på...torka o bli sårig utan särskilld orsak.
Jag får även små blåmärken av att ta bort plåster och tejp även om det görs försiktigt.
Men dessa saker är sjukliga...och därmed INTE nåt jag kan räkna in i naturligt normalt åldrande och inte nåt jag kan referera till med hur 15 år har förflutit.

Känner mig svamlig nu...
Ventilerat tankar i alla fall.

Kram på er
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.