Jezzz Blogg

Jezzz Blogg

blabla om bloggen

blablabla

Skräpknä, längtan och krångel...

AllmäntPosted by www.jezzz.se 20 Mar, 2014 13:52

Skräpknä:
Högerknät känns mer eller mindre konstant som att det nästan glider ur led nu. Antar det e ganglionet inne i knät som ger känslan och att det gör så knåäleden inte kan hålla ihop som den bör... som att ha en 7mm stor ärta inne i knät på ett ställe den inte ska få plats typ... inte konstigt knät blir instabilt.
Knäpper mkt gör det också, och lixom hakar sig, fast utan att låsa fast. Bara att ledrörelsen hackar o knäpper fram lixom. Inte jätteskönt... mest obehagligt och som tur e inte huggande smärta, dock gör det såklart ändå ont.

Längtan:
Ja, eftersom knät strular så... och andra knät e som vanligt ostabilt också... och fötternas småben vägrar ligga rätt... Ja pga dessa saker känner jag mig ovanligt låst här hemma. Orörlig. Nåt jag inte e van vid eftersom jag jämt tvingat mig göra saker ändå (undantag förra sommaren såklart). Så därför längtar jag väldigt mkt tills först o främst den 9e... då jag ska prova ut rullstolen, och sen såklart tills den kommer och även tills rulle-skolan e gjord.
Det vore väldigt...praktiskt lixom.

Krångel:
Husläkaren skickade remiss till sös ortopeden...men den skickades åter med rekomendation att den skickas till handens ortopedi istället... vilket önskades undvikas...då handens sj.hus har knäppt landstingsavtal...
Innebär att jag troligen inte kan få varaktig ortopedkontakt utan ny remiss måste skickas för var grej...och inför var remiss måste antingen röntgen eller mrt göras, annars skickas den bara åter. Har man då många knasigheter som jag tex så innebär det låååång tid att få hjälp... eftersom remiss, röntgen eller mrt, väntetider, svar, ickefungerande vårdgaranti osv gör att tiden rusar....