Jezzz Blogg

Jezzz Blogg

blabla om bloggen

blablabla

knäpper o smäller, knakande "popp"

AllmäntPosted by www.jezzz.se 16 Mar, 2014 15:46
Ja, det e jag just nu det som rubriken beskriver.
Inte jättekul, snarare väldigt obehagligt och dessutom smärtsamt.
Knäna smäller
Axel-lederna knäpper "knäpp knäpp knäpp" vid rörelse
Högerhanden knakar i både fingrar och handled
Fötterna poppar till i småbenen där
Armbågen pangade nyss enormt
Nacken knastrar
Käklederna knäpper
Allt gör ont
Inget går undvika
Det håller på i alla lägen, vaket som sovande osv

Fötterna känner jag nåt ben ligger lite halvsnett o det påverkar vadmusklerna... eftersom dom vill justera det rätt. De krampar typ... som sendrag i några dar nu.

Knäna är instabila... höger har ju knas i sig oxå o jag känner hur knät vill sära på sig lite när musklerna slappnar av däromkring. Men det e först idag det smäller till däri.

Axlarna o nackens knäppande o knastrande e onekligen det som mest oroar.
Jag har tyvärr en vidrig erfarenhet av hur nacken en gång subluxerat (nåt som läkare då sa va aaaalldeles för ovanligt så det va ju omöjligt... Idag säger de... när de vet min diagnos... att det var vad som skedde då och sker det igen måste jag åka in akut) och den smärtan e vedervärdig... Hakan mot höger nyckelben va enda läget som smärtan åtminstånde stannade på samma nivå... alla andra lägen va konstant eskalering smärtmässigt. 5 dygn på det viset, sen e man inte så jävla kaxig kan jag lova... Därav att jag ogillar när nacken beter sig ovanligt knäppande och löst.
Axlarna... ja de oroar eftersom jag började känna av de för drygt 2 månader sen bara... pch inte särskillt mkt då. Innan dess har axellederna varit helt ok.
Men det har gått snabbt utför där.
Numera knäpper de och hackar sig fram vid ledens rörelse och jag har konstant ont samt känslan den skaver mot ledens framkant.

Käklederna som knäpper är rätt lätthanterat just nu.

Högerhanden ligger inte på plats rent anatomiskt. Trots ortosen...


Läkaren i fredags konstaterade ledsvullnad i några fingerleder. Ska smörja med orudis o ta upp med handkirurgen nästa gång för råd.Men...
Solen skiner idag!
Försöker lägga lite fokus på den
:)