Jezzz Blogg

Jezzz Blogg

blabla om bloggen

blablabla

operationer..

AllmäntPosted by www.jezzz.se 25 Apr, 2014 22:30
För närvarande behöver jag (läkarbedömt) opereras på åtminstånde 6 ställen.
Kul va?
Hmm...
Ännu mer kul är det att läkare ofta är motvilliga att operera EDS-folk... och min uppfattning om just mig är att de är fegt motvilliga...
Ja, det e bra o tänka 1, 2 och 3 ggr innan man op nån med EDS.
Men det finns gränser... Tillslut tänks det för 500:e gången enbart för att de inte vågar. Vilket för min del e absurt då jag inte tillhör de med skörast vävnad eller ens i närheten.
Sy tätare och med lösare stygn o fixera området dubbelt så länge... Det e vad som behövs. Stygnen skär inte genom min hud då.

Operationerna som behövs är:
Hel eller partiell steloperation av höger hand.
Troligen räcker partiell steloperation av vänster hand.
Operation av båda knäna som enligt ortopeden har s.k Plica Syndrom. Höger har ju även ganglion som klokt borde tas väck samtidigt.
Båda fotlederna har tydligen inklämningssyndrom som behöver fixas.

Plica och inklämningssyndrom kan alla få och är nåt man kan fixa/bota.
Fatta! För EN gångs skull går nåt att BOTA!
Skit då ju att kirurger inte vill ta i en med tång...
Väntar nu på nästa ortoped.. blev vidareskickad till sös då Handen inte anser jag passar dem. Det får va nån mer specialicerad typ...
Väldigt bakvänt i röran är ju... att husläkaren FÖRST skickade remissen till ortopeden på sös... men de skickade den åter o nekade mig... o tyckte jag skulle till Handens sj.hus.
Så nu skickar asså Handens sj.hus' ortopedi mig till sös ortoped...
Och jag har plötsligt skuttat fram mellan 2.5 och 3 månader tidsmässigt jämfört med om jag kommit till sös direkt (förutsatt att vårdgarantin håller tidsramarna)


För övrigt va det en mindre bra ortoped som hyrts in från enköpings lasarett...
Väldigt udda knäpp syn på EDS och vad som bör ges för hjälp osv.
Fick höra både det ena o det andra om att träna igenom smärta (vilket ej funkar), att smärtstillande måste man undvika till max, och ang. oetoser och rullstol fick jag i princip en utskällning.
(Det va mkt diskuterande innan han gick med på att remittera mig knäortoser...men inget annat!). Dessutom sa han rakt ut att jag ljög om hur aktiv jag är för jag hade ju såååå bra muskler (tro fan... de jobbar ju upp till 300% jämfört med dina ditt pucko... och jag äter muskelavslappnande för o ge de chans att ens återhämtas lite)

Tjingeling på er!